Bel ons DVV GoWest team: 057 77 77 77 of mail gowest@dvv.be

Uw verdriet
kunnen we niet oplossen,
uw financiële zorgen wel.

U hoopt het nooit mee te maken, en wij hopen het met u. Maar als een jonge partner of ouder overlijdt, heeft dit emotioneel en financieel een gigantische impact op wie achterblijft. Een tijdelijke overlijdensverzekering voorziet een financiële buffer waardoor uw gezin de levensstandaard kan behouden.

Wat kost een tijdelijke overlijdensverzekering?

Het verzekerde bedrag is vrij te kiezen en hangt af van uw gezinssituatie.
Wij maken graag een voorstel op maat. Daarnaast kiest u ook de verzekerde periode. Komt u tijdens die periode te overlijden, dan zal uw gezin het volledige bedrag uitbetaald krijgen.

Tijdelijke Overlijdensverzekering Voor een 30-jarige

20 jaar dekking
 • Verzekerd kapitaal vanaf
  50.000 EUR
 • Premie
  12,10 EUR/MND

Tijdelijke Overlijdensverzekering Voor een 40-jarige

15 jaar dekking
 • Verzekerd kapitaal vanaf
  50.000 EUR
 • Premie
  20,35 EUR/MND

Tijdelijke Overlijdensverzekering Voor een 45-jarige

10 jaar dekking
 • Verzekerd kapitaal vanaf
  50.000 EUR
 • Premie
  24,32 EUR/MND

Houvast voor partners & ouders
jonger dan 50

Zorg voor financiële
gemoedsrust

Geniet onder voorwaarden
van een fiscaal voordeel

Waarom kiezen voor een tijdelijke overlijdensverzekering?

Voor gezinnen met kinderen of partners jonger dan 50, biedt de overheid quasi geen bescherming als één van de partners overlijdt. Na een overlijden loopt echter 80% van de vaste kosten door. Een tijdelijke overlijdensverzekering zorgt in deze situatie voor gemoedsrust. Via deze oplossing creëert u een financiële buffer en kan uw gezin de levensstandaard aanhouden, kunnen de kinderen studeren, … Kortom, u voorkomt financiële zorgen bij uw gezin.

Wat zijn de mogelijkheden van een tijdelijke overlijdensverzekering?

We stellen een tijdelijke overlijdensverzekering altijd samen volgens uw situatie en houden hierbij rekening met de samenlevingsvorm, leningslast, de kinderen, vaste kosten, … Wij adviseren u over het bedrag, maar natuurlijk beslist u. U bepaalt ook zelf de looptijd. Wanneer u in die periode komt te overlijden, dan krijgt uw begunstigde het integrale bedrag. Onder bepaalde voorwaarden geniet u ook van een fiscaal voordeel.

Hoe werkt een tijdelijke overlijdensverzekering?

Goed om te weten

De DVV Overlijdensverzekering is een overlijdensverzekering van tak 21 met vast kapitaal en maximaal 15% instapkosten, afgesloten voor een bepaalde duurtijd met een minimum van 10 jaar in geval van pensioensparen. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.

Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:

Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.

De DVV Overlijdensverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel – RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB – een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

“Thijs van DVV GoWest sprak ons proactief aan over de Tijdelijke overlijdensverzekering. We hadden er zelf nog nooit aan gedacht, maar zijn nu wel supertevreden dat we deze hebben. Het geeft ons een gerust gevoel dat mocht er ooit iets gebeuren met één van ons beiden, dat de andere zich op zijn minst financieel geen zorgen hoeft te maken.”
Detlef

Over DVV GoWest
Een team voor het leven

Welkom bij DVV GoWest. Wij zijn niet zomaar een verzekeraar. Nee, ons ervaren team staat écht voor u klaar. Met klassieke verzekeringen, maar ook met heel gericht advies over zaken waar u vandaag misschien liever nog niet aan denkt. Wij helpen snel, proactief en bovenal van mens tot mens.

Group 115

Veelgestelde vragen

Heeft u specifieke vragen over de tijdelijke overlijdensverzekering?
Misschien vindt u hieronder wel het antwoord. We bundelen voor u enkele courante vragen.

Toch niet gevonden wat u zocht?
Contacteer ons. Wij helpen u met veel plezier verder!

Gehuwde partners jonger dan 50 hebben geen recht op een weduwenpensioen. Wettelijk en feitelijk samenwonende koppels kunnen nooit rekenen op bescherming van de overheid. Voor hen kan een tijdelijke overlijdensverzekering gemoedsrust brengen.

U kiest zelf het bedrag. Wij adviseren u graag volgens uw situatie en houden hierbij rekening met de samenlevingsvorm, het werkregime, de leningslast, de kinderen, vaste kosten, bestaande financiële reserves, …

Dat bepaalt u helemaal zelf. Meestal gaat het bedrag naar de partner of de kinderen. Indien de kinderen nog niet meerderjarig zijn, zal het kapitaal voor hen veilig worden gesteld.

Ja, onder bepaalde voorwaarden kan de premie fiscaal in mindering worden gebracht. Wij geven u graag meer informatie tijdens een persoonlijk gesprek.

U kiest zelf of u maandelijks of jaarlijks betaalt gedurende de afgesproken looptijd.

U moet een medische vragenlijst invullen wanneer u een tijdelijke overlijdensverzekering wil onderschrijven.

Er geldt onmiddellijke dekking na de medische goedkeuring en het betalen van de eerste premie. Wanneer u binnen de looptijd van de verzekering overlijdt, ontvangt uw begunstigde altijd het kapitaal.

Ook giften zijn beschermd tijdens de looptijd van een tijdelijke ziekteverzekering.

Maak een afspraak

Wenst u meer informatie over een uitvaartverzekering?
We verwelkomen u graag op afspraak in het kantoor in uw buurt of bij u thuis. We nemen de tijd om alles samen te overlopen
en een voorstel uit te werken op maat van uw wensen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kantoren

Ingelmunster
Poperinge
Oostduinkerke
Izegem

Uw verzekeringsdossiers raadplegen?
Check MyDVV!